Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Η πρώτη θεωρία ή ΑΡΜ: η βασιλική οδός που οδηγεί στις άχρηστες θεωρίες

Ο όρος ΑΡΜ είναι ήδη αρκετά αμφιλεγόμενος στους κόλπους μιας εκλεκτής παρέας αποτελούμενης από ανθρώπους που ερίζουν για την πατρότητά του. Σύμφωνα με μια εκδοχή, τα αρχικά σημαίνουν Ανεξέλεγκτη Ροή Μαλακίας.

Στην πιο πρωτόγονη μορφή του, το φαινόμενο είναι γνωστό και πλειστάκις παρατηρημένο, κανείς όμως δεν μπήκε στον κόπο να το περιγράψει.

Ανεξέλεγκτη ροή μαλακίας είναι το φαινόμενο που παρουσιάζεται όταν ομάδες ατόμων που γνωρίζονται τόσο καλά ώστε να μη χρειάζεται να αναλωθούν σε διαλόγους που περιέχουν χρήσιμη πληροφορία, απαλλάσσονται από άγχη και κοινωνικές συμβάσεις και επιτρέπουν στους εγκεφάλους τους να παράγουν νοητικά απόβλητα, σειρές από σκέψεις και φράσεις με εσωτερική λογική μεν, πλήρως αποσυνδεδεμένες από την κοινή λογική δε.

Σε μια πιο προηγμένη μορφή της, η ΑΡΜ οδηγεί στη σύνθεση Άχρηστων Θεωριών.

6 σχόλια:

philemon είπε...

φίλε, δεν αναδεικνύεται από το post το πηγαίο μεγαλείο της ΑΡΜ.
δούλεψε το άλλο λίγο σε παρακαλώ ;)

Παράξενος Ελκυστής είπε...

Συμφωνώ με το Φιλήμωνα. Για όλους εμάς που έχουμε μεγαλώσει με το φαινόμενο Α.Ρ.Μ. και έχουμε πολλάκις εκτιμήσει το μεγαλείο και τη μοναδικότητα αυτής της θεωρίας χρειάζεται να το διατυπώσεις με πιο παραστατικό τρόπο και με όλες τις παραμέτρους ή συνθήκες. Ίσως με παραδείγματα;

Hypocrite lecteur είπε...

Σωστά λένε οι προηγούμενοι. Αλλά ήθελά να το γράψω...

So... it has begun.

Kyrios Elefantas είπε...

θα χαιρετήσω την έναρξη των εργασιών με ένα σχόλιο στον ορισμό. Λείπει μια βασική λέξη για να σταματήσει ο ορισμός σας κύριε Πόντικα να είναι ελλιπής, αν μου επιτρέπετε. Την προσθέτω με μεγάλα γράμματα.

"Ανεξέλεγκτη ροή μαλακίας είναι το φαινόμενο ΕΚΕΙΝΟ που...κτλ κτλ




Ηρθα δίδαξα φεύγω

Algernon resurrected είπε...

@ 3 πρώτοι: Με λίγη καθυστέρηση ανταποκρίνομαι στο αίτημά σας. Ένα γλαφυρό παράδειγμα στο μόλις αναρτηθέν post.

@ κύριος Ελέφας: Κύριε Καθηγητά, τι Καθηγητάς θα είσασταν αν δεν ερχόσασταν - διδάσκατε - φεύγατε;

Luthien είπε...

Χαχαχαχα!!Καταλαβαίνω απόλυτα τον ορισμό ΑΡΜ!!Το παθαίνεις όντως σε άσχετες στιγμές και μετά γίνεται κώδικας για την παρέα..:D Στην κατασκήνωση, στο σχολείο αλλά και γενικότερα έχουν μείνει ατάκες που κάθε φορά που αναφέρονται μπροστά σε άλλους σκάμε στα γέλια και μας παρεξηγούν..:Ρ
Luthien